Gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes

 

Op veel moment over de dag zijn er momenten dat je behoefte krijgt in een lekker zoet of vet tussendoortje, het is moeilijk om dit gevoel te onderdrukken. Je lichaam heeft op bepaalde momenten op de dag namelijk sterk behoefte aan iets extra’s. Denk hierbij aan;

-        11 uur in de ochtend

-        4 uur in de middag

-        9 uur in de avond

Deze momenten bevinden zich precies tussen onze maaltijden en zijn daarom de populairste momenten voor het nemen van tussendoortjes. Wanneer je op deze momenten kiest voor een gezond tussendoortje en dit continue blijft doen zal de voeding een stuk gezonder worden.

Vermijd dus de gevulde koeken, chips en andere aangename tussendoortjes. Op deze momenten kun je het best kiezen voor een stuk fruit of stukjes komkommer. In het begin zal het wennen zijn aan de nieuwe smaken, maar later zal de trek naar zoute, vette en zoeten tussendoortjes verdwijnen. Het lichaam zal hier zelfs een soort afkeer van kunnen krijgen.

 

Tips voor gezonde tussendoortjes

Om direct aan de slag te gaan met het eten van gezonde tussendoortjes help ik je graag verder. De tips verdeel ik onder in de drie populairste momenten wanneer de tussendoortjes worden gegeten.

-        11 uur

-        4 uur

-        9 uur

Het tussendoortje in de ochtend kan het best worden vervangen door een stukje ontbijtkoek of een droge cracker met kaas. Een dergelijk tussendoortje is een stuk gezonder en zal het lichaam overtollige suikers en vetten besparen.

4 uur is meestal de tijd dat men naar het zoute grijpt. Denk aan zoute soep of bijvoorbeeld chips, de hoeveelheid zout of vet die hierin zitten is slecht en ongezond voor het menselijk lichaam. Eet op dit moment liever een verse tomaat of eet een droge cracker met beleg naar keuze.

In de avonduren zal de trek gestild kunnen worden met het eten van 1 of 2 extra bruine boterhammen of gezond toetje in de vorm van fruit. De veranderingen zullen in het begin moeilijk kunnen zijn, in de toekomst zal er echter geen behoefte meer zijn aan de ongezonde tussendoortjes en wordt het gemakkelijker om naar de gezondere tussendoortjes te grijpen.

 

101 gezonde recepten


  11 heerlijke ontbijtjes
28 makkelijk te bereiden lunches
34 avondmaaltijden
20 lekkere snacks
9 heerlijke desserts
klik hier voor meer informatie